lördag 20 juli 2013

Stefan Sundström på Liseberg


Stefan Sundström
Konsert, Taube-scenen, Liseberg, Göteborg
19 juli 2013

En nyklippt och sprallig Stefan Sundström kommer till Göteborg och bjuder på en ganska soft föreställning med tyngdpunkt på senaste skivan Under Radarn. På Lisebergs mindre scen är sikten god från alla håll. Från baren, bänkarna närmast scen och rentav strax utanför själva området. En hel del av våra äldre medborgare har resolut tagit plats på bänkarna närmast scenen, de kanske alltid gör det i hopp om att få se Lotta Engberg eller så vilket medför en mycket lugn och sansad tillställning.

Bandet för kvällen består av kända delar från Weeping Willows och gamla kompbandet Apache och kvällen till ära är de förstärkta av Gunnar Frick som alternerar på dragspel, piano och Steel guitar.

Fina versioner på färska låtar som Fåglar och Hej Hej Hej Lou blandas upp med klassiker som Under Isen och stycken om Sabina i olika varianter. Starkast blir det inte helt otippat under Alla Ska i Jorden som framförs nedtonat och brutalt med Stefan på akustisk gitarr och Ola Nyström på grymt ekoförsedd elgitarr. (Se klipp längre ner från kvällen innan i Kalmar som lät ungefär likadant)

Sundström är på ett piggt humör och hakar upp sig på fenomenet Carl-Einar Häckner ganska mycket under kvällen. Han pratar lite om att jobba med att tona ner sin proggig-het men kan såklart inte hålla sig från att dela ut en och annan känga mot exempelvis oljebolagen i världen och vad de har för sig.

Kvällen avslutas med Amors Pilar som ett lite tillrättalagt extranummer, men det är en varm och god kväll som drar upp mungiporna på alla församlade. Inte ens det faktum att en Mariestad kostar 72 riksdaler i Lisebergsbaren kan förändra det.

Här den gott inspelade videon från kvällen i Kalmar innan:Inga kommentarer: