söndag 27 maj 2018

Lördag i Punkrockens tecken


Crippas Cafe fyller 3 år, konsert med Attentat och Troublemakers och Punk-Jon
Banned in GBG, konsert med Gorilla Angreb på Kajskjul 46

Det är varm kväll i Göteborg denna lördag och temperaturen kommer att gå upp än mer längs med kvällen. Vi tar oss till Crippas cafe vid Kusttorget i Majorna i Göteborg som firar 3 år som etablissemang och här bjuds på lokal öl, vegansk mat och några fina akustiska konserter.

Vi kommer lagom till att Attentat har satt igång och spelar gamla hits från 1979 och framåtDet är en väldigt Göteborgsk stämning oavbrutet och det är lite lucköppning direkt när man kommer i kontakt med gamla punkers och rockers som man inte sett på 20 eller 30 år. Men det mesta är sig likt på något sätt. Attentat kör på fint i det akustiska formatet och har den täta svettiga publiken med sig.

Sen får Punk-Jon utrymme att dra några låtarPunk-Jon som gjort sig känd genom att skriksjunga egenkomponerad punk på Järntorget enbart kompad av sig själv med elgitarr och en stärkare. Upptäcktes av Dregen som la ut filmklipp i sin facebook-feed vilket ledde till större intresse, skivkontrakt och möjligheten att få spela förband för flera etablerade större artister. Det är dock oklart om han fullföljt högstadiet. När Jon spelar ramlar en massa små punkers in som sätter sig på golvet som små troll och intensivt hejar och tjoar till konserten.

Avslutningsvis här på Crippas får vi en variant på det klassiska bandet Troublemakers som drar en skön hits-kavalkad.Vi får höra historien av Lilla blå IIB, låten om det förlorade mellanölet och Nationalteatern-covern Om Bara Min Älskade Väntar och Göteborg förstås.

Jag fick till några snuttar på video som inte blev så tokiga:Sen skulle man kunna tro att kvällen var slut i och med at vi druckit upp det mesta de hade på krogen och till och med glasen började ta slut, men nej då. På andra sidan leden ner mot gamla hamnen pågår en annan tillställning med tema punk som vi bestämmer oss för att besöka också. Det här visar sig vara en festival som pågått i dagarna två och vi kommer in på sluttampen. Vi missar andra band med roliga namn som Hemskt Näringsliv men hinner se danska Gorilla Angreb som gör ett starkt framträdande långt in på småtimmarna.
En riktigt rolig kväll från förfest på min gård i sommarvärmen till Crippas och vidare. Bara glädje och glam.

Inga kommentarer: