söndag 15 juli 2012

Ögonblick från Semestern 2012 #1

Lidköping, vid VänernVi inleder semestern med att ta oss norrut och stationerar oss i det pittoreska Lidköping.

En liten stad vid Vänerns kant som bjuder på ett organiserat rutnät av gator designat av en De la Gardie för hundratals år sedan. Lagom stort och lättfattligt, men som vanligt i mindre städer är det svårt att hitta annan lunchmat än köttbit med bearnaisesås/lax & potatis eller den eviga Pizzan.Här är ett exempel på en matsal vi inte besökte. Vi tyckte att de hade lite väl mycket på gång på samma gång.


Vi bor fint på Stadt mitt i staden. Det är lite som förr i världen. Tjock-TV och klackarna i taket. Trots att vi bor på andra våningen är det inga problem att hänga med i svängarna från de två till-3-öppna dansrestaurangerna i bottenplanet, framförallt på fredagsnatten.  Men på det stora hela bor vi gott och har det bra på stadshotellet. Om mornarna, eftermiddagarna och de tidiga kvällarna utsätts man dock för en tjomme som spelar säckpipa på bron strax bredvid hotellet. Han spelar samma låt hela tiden och en säckpipa har en imponerande räckvidd kan man säga.Själva staden är fin och välorganiserad och överallt stöter man på intressant arkitektur som vattentornet ovan


Nere mot hamnen som lite olyckligt ockuperar hela utflödet av ån Lidan och därmed också tillgången till vattnet ligger en stor Outlet av modell IItala. De hade ett imponerande utbud av Mumintrolls-merchandise. Vi träffade också på Mumintrollet självt, men han hade just gått av sitt pass och försvann runt hörnet med en groupie. Förutom produkter från Mumindalen hittade vi en massa andra saker och jag hittade porslin och glas till sådär 50-75% rabatt från ordinarie pris.

Lidköping är en härlig ort, men det riktiga godiset finns utspritt i trakten runt om. Mer om det i kommande inlägg.

Inga kommentarer: