söndag 22 november 2009

Det finns nytt Hope

Hope Sandoval & The Warm Inventions
Through the Devil Softly
Album, 2009

Många är söndagskvällarna/eftermiddagarna man umgåtts med Hope Sandoval, antingen i formen av Mazzy Star eller den första soloutgåvan från 2002, "Bavarian Fruit Bread"
Trots att man lyssnat ofta, i och för sig ofta dåsat, somnat och vaknat till musiken men ändå lyssnat så mycket fastnar sällan någon enstaka sång. Plattorna flyter ihop som en enda lång filt av valium man lägger över sig. Frågar du mig rätt av om jag kan nämna vad tre av hennes låtar heter är det tveksamt om jag klarar det. Jag kanske skulle svara, "ja, den där som låter som döende cowboys i öknen om natten i slow motion" eller "den där med ett drogat barn som spelar xylofon" och så "den där med baktaktsriff på gitarrerna som man somnar så gott till"
Och nu kan man alltså lägga till ett album till av denna varan för söndagens avslappningsövningar

Har det hänt något sedan sist? Har fröken Sandoval börjat göra stötig electro? bredbent husfru-rock? kommersiell americana?
Nä så klart inte, det låter precis som det alltid gör, om än ännu långsammare.
Några akustiska gitarrer på några låtar tar en promenad till ett apotek några kvarter längre bort än de brukar göra, lite mjukare och mer klassiskt skolade.
Det är samma golv i samma lägenhet med samma solstrålar som silas genom samma delvis nerdragna rullgardiner och leker med samma dammtussar och speglar samma cigarettrök som ringlar sig upp i samma tak. Och det är alldeles underbart.
Med "Through the Devil Softly" gör Hope Sandoval & the Warm Inventions inga gamla fans besvikna

Inga kommentarer: