söndag 16 oktober 2011

Tips till småbarnsföräldrar

Är du småbarnsförälder och brukar nyttja klassiska vaggvisor för att få den lille eller de små gynnarna att somna? Har du ledsnat på Trollmors Vaggvisa, John Blund eller Bä Bä Vita Lamm?

Nu har ett alternativ uppenbarat sig. Eller ja, det har funnits ett tag. Artisten Michael Armstrong har sedan starten 2006 släppt inte mindre än 35 skivor med instrumental vaggvisemusik i klassisk speldose-form som utgår från klart intressantare perspektiv än Blinka Lilla Stjärna.

Nu kan du få 2-åringen att somna in för natten med stycken som Iron Man, The Great Gig in the Sky eller varför inte Master of Puppets? Oändliga möjligheter och allt spelat med mycket effektivt sövande xylofoner som också förhoppningsvis präglar de små att anamma en god musiksmak längre fram i sina karriärer.

Skivomslagen är ett kapitel i sig också, se vidare nedan, med länkar till smakprov på Youtube

Bob Marley Redemption Song YOUTUBE
Nirvana Heart Shaped Box YOUTUBE

Enligt vittnesuppgifter från förvånade men glada småföräldrar jorden runt somnar telningarna till vad som helst bara det spelas mjukt, klockigt och speldoseaktigt.


Black Sabbath Paranoid YOUTUBE
The Cure Lovesong YOUTUBE

Vidden av olika sorters vaggviserock är imponerande och hela tiden tillkommer det nya verk. Utgivningstakten är nästan som Ulf Lundells.


Radiohead Paranoid Android YOUTUBE
Coldplay Clocks YOUTUBE

Ibland hör man en liten gitarr i bakgrunden eller något annat hjälpmedel, men mest låter det som speldosa


Aerosmith Walk this Way YOUTUBE
Björk Joga YOUTUBE


Metallica One YOUTUBE
U2 Sunday Bloody Sunday YOUTUBE


TOOL The Grudge YOUTUBE
Queens of the Stone Age Sky is Fallin YOUTUBE

Kanye West Stronger YOUTUBE
The Rolling Stones Satisfiction YOUTUBE


Pearl Jam Jeremy YOUTUBE*
Pink Floyd Mother YOUTUBE

*) Just i fallet Pearl Jam fanns inget korrekt klipp från Rockabye-serien utan här tar jag ett exempel från den konkurrerande produkten "Babies Go" som är en sämre variant av Rockabye, men just den här starka låten blev extra absurd i den här förpackningen.

Några av smakproven ovan är som ni märker just smakprov. För att ta del av hela skivorna kan man vända sig till Rockabyes egna hemsida där man i lugn och ro kan gå igenom skivorna.

Ge era barn hopp. Ge de på ett subliminalt sätt en vettig musiksmak medan tid är.

Inga kommentarer: