söndag 31 juli 2011

Ögonblick från Semestern 2011 #2


VarbergVi tar ett par dagar i Varberg och skriver in oss på kurort. Det är inte så strikt som det låter. Kurorten har fullständiga rättigheter och man får gå in och ut lite som man vill. I direkt anslutning till hotellet ligger strand och hav. Vid horisonten tronar fästningen upp sig.


Utsikt från rummet. Kurhotellet har en massiv arbetsstyrka anställd, exempelvis hölls två personer konstant upptagna med att se till att boule-banan var korrekt krattad.


Det handlar mycket om hav i Halland. Just den här dagen var havet på ett lite virvlande humör.


Här högg man i sten. Förr i världen alltså. Numera är det mycket mera lönsamt med sommargäster. Men tänk ändå att man högg ut klippblock här ur den halländska graniten.Jag tog kontakt med djurlivet i Apelviken och försökte konversera med en representant för avdelningen sjöfåglarna. Till vänster ser vi hur han sitter och chillar när en dum badgäst dyker och upp och stör. I modellen till höger ser vi när han tröttnat och lättsamt avlägsnar sig.


Vågorna och solen skapar solkatter en masse i en intressant symbios. Det glittrar.På nära håll är naturen inte alltid lika vacker, men alltid i full färd med något hyss ändå.


Kurhotellet erbjöd en stilig buffé som man kunde plocka ihop så här tokigt. Till detta drack man en stadig Kronenbourg på fat. Fransmännen kan det där med öl.

Inga kommentarer: