lördag 24 juli 2010

Berntsson tittar på film: The Giant Behemoth (1959)

Affischen ljuger något. Behemoth orkade aldrig med att välta Big Ben

The Giant Behemoth, långfilm, England, 1959

Experiment med atomvapen i söderhavet har väckt en arg dinosaurierkille ur djup sömn och av någon anledning väljer han först att attackera en fiskargubbe på en strand i Cornwall.
Inte nog med att han är 100-tals meter stor, han är elektrisk också och radioaktiv och kan bränna människor något alldeles förfärligt på jättelångt håll


Behemoth tar en vända på stan

Efter att ha härjat runt längs Englands kust bestämmer sig Behemoth för att besöka London där han bränner människor, välter en färja och tar en promenad på land, äter en bil eller två och chillar.

En del identiska närbilder användes flera gånger i filmen, så man inte missade det fina hantverket


Behemoth är speciellt förargrad på elledningar

England är illa ute och de enda som kan stoppa Behemoth är en professor från något sorts atominstitut och en annan jeppe som man inte vet vad han har för meriter riktigt, men han räknade ut att det var något sorts djur som ställde till oreda redan bara några minuter in i filmen.
Kommer de att lyckas? Kommer en grupp vetenskapsmän att klä ut sig till Devo medan de filar på ett motvapen? För att få reda på det får du ta dig igenom 1 timme och 19 minuter av The Giant Behemoth och det är roligt hela tiden

Bara att höra talas om Behemoth på radiolänk kan göra en man förtvivlad


Inga kommentarer: