lördag 15 augusti 2015

Ögonblick från semestern 2015 #2 Varberg


Semestern fortsatte med en liten resa till Varberg. Vädret sådär som det var i år men en god resa ändåVi tar in på vandrarhemmet på fästningen i Varberg. Vi får en cell i det gamla fängelset som ser ut ungefär som det gjort i ett par hundra år. Det är enkelt och smått men det behövs inte så mycket mer, bara sova här och sen ut och kultura sig på stan

Så här ser det ut inne i fängelset


Den första musikaliska begivenheten blir en titt på bandet Farsta i Socitetsparken.  Bandet består delvis av kändisar från andra kända band som Ebba Grön, Raketerna och Grisen Skriker men det här är mer avslappnad gubbpop/rock. Skönt stillsamt sväng med inbyggd eftertänksam lyrik.


Hasse Edström frontar i Farsta.


Efter Farsta tar Joel Alme över scenen. För kvällen förstärkt med Hästpojken på bas. Det är välpolerat, välspelat men lite för Bruce Springsteen för mig. Vi får höra IFK-hymnen fast på engelka. Vid det här laget har det blivit kallt, kanske 12 grader i kvällen fast mitt i juli. Vi värmer oss på uteserveringen på själva socitetshuset med öl och starka nötter.


Senare snubblar vi in på Varbergs enda rockklubb och tar del av härliga boråsbandet Egonaut som ger oss en konsert till denna musikaliska dag. De spelar god Doom 'n roll som det kallar det. Riktigt bra. Tung orgel tillför mycket till gitarr-riffen.

Det blommar i fästningen

Vi fick enda cellen med fönster upptäckte vi

Fästningen
Om man är nyfiken på musiken vi hörde lät , hör är några officiella rockvideos från tuben

Farsta - Efter kalaset | YOUTUBE
Joel Alme - Backa Tiden |  YOUTUBE
Egonaut - Cursed and Damned | YOUTUBE

Inga kommentarer: