söndag 6 juli 2014

Synneves TillbakablickarSynneve Hagström
Tillbakablickar
Utställning: Akvarell, Skulptur, Dockor
Styrsö, juli 2014

Sommaren inleds med en utflykt till Göteborgs södra skärgård för att bese Synneve Hagströms aktuella utställning Tillbakablickar som fått fin yta att breda ut sig på övervåningen på Café Öbergska på Styrsö.

Huvuden, dockor, statyetter och målningar på flodhästar och landskap omringar besökaren som omfamnas av Synneves konstnärliga värld. Med ett glas rosé i handen och med salt pinne i munnen och med ett prunkande grönt Styrsö som nästan vill titta in genom de uppslagna fönsterna blir bilden komplett och intrycket stort. 

Några bilder på utställningen som så klart gör sig bäst på plats.
I anslutning till galleriet har caféet en kryddträdgård med uteservering och just den här härliga sommarkvällen spelade bandet Groznyj upp. 


De spelade flyhänt och elegant om än lite snällt för min smak. En bit paj och en pilsner satt dock inte fel i grönskan på gården.


Här ser Vi Synneve själv välförtjänt hugga in på en matbit. Good times och en fin start på semestern 2014.

Utställningen fortsätter veckan ut till fredag och är väl värd ett besök. Den intresserade får ta sig ut till Saltholmen, fortsätta färden med skärgårdsbåt till hållplats Styrsö Bratten och promenera runt hamnbaren ca 50m till Cafe Öbergska som ligger strax bakom.

Inga kommentarer: