onsdag 9 mars 2011

Bostadsrättshaveristerna knäcker Jazzå


Jag sällar mig till massorna som reagerar starkt på privatmarknadskrafternas attack på restaurang Jazzå i Göteborg.

I 10 år har Jazzå bjudit på soft live-musik under anständiga kvällstimmar. Ett otal antal klassiska artister och mer oetablerade förmågor har fått möta sin publik i en avslappnad barmiljö i centrala Göteborg. Jazz, Pop, Visa eller vad som helst, nämnaren har varit avskalat och med vardagsrumsaktig känsla. I det inre rummet hittade man en scen rakt upp och ner på mattan med en begeistrad publik tätt inpå sig och i det yttre rummet samlades folk som kunde inbegripa sig i samtal utan att skrika tillvarandra med en fond av skön musik strömmande från rummet intill.

Det är inte Hard-Core på västvärldens värsta sound-system vi pratar om här.

I 10 år gick det bra, för då bestod delar av huskroppen som Jazzå ligger i av hyreslägenheter.
Sedan en tid tillbaka ockuperas nu fastigheten av bostadsrättshaverister. Ni vet den där sorten som inte har något roligare för sig än att sitta hemma och räkna pengar hela dagarna. Och trots att det enligt inte helt bekräftade uppgifter utgått kompensation till individen som köpt lägenheten direkt ovanför Jazzå (en kompensation för sveda och värk mellan klockan 20-22 två kvällar i veckan) så har fanskapet mage att anmäla restaurangen för obehag och risk för vite som i runda tal handlar om ljudisolering till ett kostnad av ca 600-700 tusen kronor som måste installeras för att skapa komplett tystnad.

Tystnad.

Mitt i Göteborgs mest vibrerande nöjescentrum.

Egoismen och girigheten firar ånyo nya triumfer, och även om hela samhället ständigt dras åt detta vidriga håll tar man sig ändå för pannan när dumheten slår till med all kraft, än en gång

Inga kommentarer: