Det är söndag och Berntsson lagar mat. Klassikern Korvgryta står på matsedeln. Jag kommer här i enkla steg att visa hur det går till.
Du behöver: (recept för 1,5 personer) ca 15min matlagningstid
3 varmkorvar eller motsvarande mängd annan korv
Pasta efter önskad mängd, i det här fallet Idealmakaroner, men annan pasta kan fungera
1/2 broccoli
3 små steklökar eller en halv vanlig gul lök
1 normalstor morot
1 burk krossade tomater
1 dl matlagningsgrädde
Salt & Peppar och lite av de mesta som står i kryddhyllan
Matolja
Skala och hacka upp moroten i små stavar och fräs den i matolja med lite kryddor. Låt korven göra sällskap efter någon minut, skivad. Rör om och bevaka att ingredienserna sköter sig. Slå i broccoli, hackad i små platta träd. Samtidigt med detta slås idealmakorerna i och man får på så sätt maten färdig på alla kanter samtidigt.

När det frästa börjar få lite karaktär slår man på en burk krossade tomater och rör runt, låt bubbla runt en stund. Sedan tillsätter man grädde, tar ner värmen något och låter bubbla under tillfälligvis omrörning tills man uppnår grytegenskaper i stekpannan. Hela tiden häller man på olika kryddor och smakar av tills man är nöjd
Färdigt att äta. I exemplet avnjuts rätten med en 33 cl Småland, 5,2% men det går lika bra med andra maltprodukter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar